Hip Hip Hooray - een nieuwe heup 1

Categorie: Blog Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 Afdrukken E-mailadres

Waarschijnlijk blijft deze blog bij 1 deel maar goed, al is het maar voor mezelf voor 'later'!

In 2017 werd de diagnose al gesteld: slijtage in beide heupen. Aan de ene kant kwam het ook weer niet als een verrassing. Ik had vaker last na het hardlopen en na 27 kilometer sjokken in de drassige bossen bij Putten, tijdens de duo marathon, kon ik 3 dagen niet meer normaal lopen.

Ook had ik mijn mond moeten houden toen die leuke dame van het entertainment team, tijdens een personeelsfeest, ietwat beteuterd vroeg of er toch nog iemand was die mee wilde doen aan de workshop zelfverdediging omdat deze anders niet door zou gaan.

Maarrr ‘eens een pleaser altijd een pleaser’. Toen ik na afloop krom liep onder het trap geweld van Willem ‘de sloper’ Smid riep ik nog, om de aandacht van mijn slepende been af te leiden, dat ik in eerste instantie dacht dat het om een cursus ‘zelfbevrediging’ ging.

Toch kwam het nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. ‘Of ik me wilde laten opereren?’ zei de orthopeed op 19 september 2017 in het ziekenhuis in Woerden. ‘Donder op’ dacht ik terwijl ik met ietwat vochtige ogen te horen kreeg dat het hardlopen ook over en uit zou zijn.

2 jaar heb ik het vervolgens weten te rekken. Tot ik dit jaar, na 2 verhuizingen en het vele klussen, zoveel last kreeg en zelfs bij het lopen naar de koffieautomaat het midden hield tussen een afgeschreven piraat met een houten poot en een veel te zwaar geschapen Ghanees met slappe benen... Voordat we hier overigens in een zwarte pieten discussie belanden, en er een actiegroep op mijn stoep staat, zal ik dit laatste wetenschappelijk onderbouwen met een kaartje van een onderzoek van een grote condoom fabrikant:

Ghana is donkergroen, discussion closed! Overigens vraag ik me af of het toekennen van het ‘kenmerk’ van een groot geslachtsdeel discriminerend is? Donkere mensen zijn atletischer, kunnen veel beter dansen en hebben het betere gereedschap. Eddie Murphy kwam er in 1 op de 3 van zijn grappen op terug in de jaren negentig. Dat is toch mooi? Dat je in je boxer richting de pool bar in Torremolinos loopt en de hele blanke roodverbrande  ‘goegemeente’ denkt ‘zooooo die ouwe rammer van een Doolie heeft vast niet achteraan gestaan!  

Het enige wat ik steeds meer ging ‘rammen’ echter waren de deurposten op weg naar de koffieautomaat.. Exact 2 jaar later, op 19 september 2019, bevond ik mij dus weer in het ziekenhuis voor nieuwe foto’s en een gesprek met de orthopeed. De uitkomst liet zich makkelijk raden, de foto’s toonden aan dat de slijtage had doorgezet en ik besloot tot het maken van een afspraak om de rechterheup te vervangen. De afspraak stond overigens nog geen week of ik kreeg lucht van de stakingsplannen van het verplegend personeel op 20 november. Dat heb ik weer, word ik een keer geopereerd gaat de boel plat, wat overigens goed samengaat met mijn 'humor'... Kan ik mooi zelf mijn billen wassen dacht ik :(

Gelukkig lijkt dit mee te vallen, de operatie gaat gelukkig door! Buiten het feit dat ik diep respect heb voor hun prestaties en de noodzaak tot actie snap ben ik niet in de stemming voor flauwe zuster grappen. Overigens kan dat morgen totaal anders zijn als ik het, opgelucht na de operatie, op mijn heupen krijg ;)

Nee, er is weinig ‘sexy’ aan de situatie. Op de checklist die ik kreeg voor de opname stonden 2 dingen bovenaan: een gehoorapparaat en een gebitsprothese. Dat zal gezellig worden op de zaal! Zojuist stond ik nog even na het douchen mij haar te 'cremen en te gellen' (als ik mijn ogen dan heel Aziatisch hou, alleen de lamp op de gang aan doe en mijn hoofd flink scheef hou lijkt het nog wat) en vroeg me plots de zin van deze 'pimp' af. Over 4 uur lig ik met een open wond, hangende mondhoek in een fles te plassen en wordt moreel dan waarschijnlijk moreel ondersteund door mijn buurvrouwen van zes- en zevenentachtig. Nee, ik kan met geen mogelijkheid het onderwerp ‘nieuwe heup’ hip doen lijken...

Zometeen om 7.15 moet ik mij melden in het Leidsche Rijn ziekenhuis in Utrecht.

#LetsGetItOverWith

Hits: 3911

Comments 

+2 # RE: Hip Hip HoorayMichel Nederlof 19-11-2019 07:26
Mooi stukje weer Mike.
Sterkte en succes zo! Laten we hopen dat het allemaal goed gaat, dan kan ik je weer een tijdje bij je naam noemen in plaats van 'oudje'. ;)

You have no rights to post comments