Slecht nieuws brengen

Categorie: Blog Gepubliceerd: zondag 06 januari 2019 Geschreven door Mike Dole Afdrukken E-mailadres

Omdat Elis dit weekend op familiebezoek in Zurich was moest ik, helemaal alleen, het (mannen) huishouden draaiende houden. Vrijdagavond zou het weekend voor mij beginnen met een gezellig 12,5 jarig huwelijksfeest bij vrienden. Energiezuinig als ik ben had ik het zo geregeld dat ik om 18.15 opgehaald zou worden en mee kon rijden. Dit had als bijkomend voordeel dat ik, als ‘tijdelijk vrijgezel’ mezelf dan te goed kon doen aan wat extra alcoholische versnaperingen!

Op de pont terug van mijn werk zag ik om 17.45 een appje binnen komen van Rico: ‘Pa kun jij ons om half 9 vanavond naar de bioscoop brengen?’.  Oei, mijn prachtige plan kwam in gevaar… Het alternatief om met de vader van Rico’s vriend te ruilen en de jongens na de film om 12 uur weer bij de bioscoop op te halen klonk ook niet erg aanlokkelijk. Ergens kon ik het ook weer niet over mijn hart krijgen om ‘mijn snor te drukken’ en ze gewoon met bus / ov-chip weg te sturen gelijk al na 1 uur als 'overgebleven CEO van het gezin'. Plannen snel gewijzigd dus en zelf de auto maar gepakt. Het doet me in de verte denken aan sommige ‘one night stands’ van vroeger, die flesjes 0.0 van Heineken.

Heineken 0.0

Van buiten ziet het er veelbelovend uit maar als je eraan begonnen bent dan denk je ‘waarom’??

Om half 9 stipt reed ik met het spul naar Gouda. In de auto hoorde ik van Rico dat ze met de laatste bus  terug gingen. De vader van het vriendje kon ze niet ophalen, ‘hij had een feestje’… Omdat ik het niet wilde riskeren dat ze de bus zouden missen en mij uit mijn slaap zouden appen stond ik om 10 voor 12 voor de bioscoop te wachten op de haal en breng strook.

Verder liep alles ‘gesmeerd’ op een ‘klein’ incident met een waxinelichtje na. Omdat ik de slechte eigenschap heb om 3 dingen tegelijk te willen doen en tijdens handeling 1 al switch naar handeling 2 met de gedachte ‘anders vergeet ik handeling 2, kom zo wel terug bij handeling 1’, had  ik wat waxinelichtjes op het dressoir aangestoken. Ze stonden daar zo ‘gezellig los’ te branden. Na handeling 2 zag ik niet de urgentie om ze weer in hun potjes te stoppen.

Daar komt bij dat ik mijn lucifer (SÄKERHETS TÄNDSTICKOR!) in het waxinelichtje had laten vallen en daar had laten branden.

SÄKERHETS TÄNDSTICKOR

Wij hebben geen open haard en die heerlijke geur van een brandende lucifer doet mij met de ogen dicht en veel fantasie denken dat ik mij voor een gezellig knapperend haardvuur in een dichtgesneeuwde alpenhut bevind.

Enige tijd later bemerkte ik in mijn ooghoeken dat de combinatie van een bijna opgebrand waxinelichtje met de SÄKERHETS TÄNDSTICKOR zorgde voor een vlammenspel wat je normaal niet bij een waxinelichtje verwacht. Een combinatie die misschien ooit nog eens terug te lezen is in  ‘Jihadisme voor Dummies’…

dummies

Dat je zo’n vlam ook niet ff uit kan blazen realiseerde ik me toen ik mijn wenkbrauwen hoorde ‘knisperen’. Gelukkig kon ik met de onderkant van een andere kaars de zuurstof wegnemen en het vuur doven. Het leed op het dressoir was echter al geschied, de hitte van mijn mini alpenhut waxine haard had een afdruk achtergelaten die niet meer weg te poetsen was. #HoeGaIkDatuitleggen ?

Haar vliegtuig landt om 16.15 vanmiddag. Ik denk dat ik het slechte nieuws als volgt ga brengen.

Op de terugweg vanaf Schiphol, 5 minuten op de A2, roep ik ‘out of the blue’, er is gisteren iets ergs gebeurd. Ik laat een lange stilte vallen en kijk mysterieus over mijn schouder naar links over de weilanden bij Abcoude…

Ik bedoel, wat voor mededeling zou een man, die een heel weekend zonder vrouw los kon gaan (maar geen tijd had), nou op zo’n theatrale manier kunnen brengen? Daar verwacht je toch als vrouw minstens te horen dat hij , geheel tegen zijn wilsbekwaamheid in, buiten de pot heeft gepist. Dan zal de boodschap dat het dressoir ietwat ‘bevlekt ontvangen' is peanuts zijn.

Ja, zo ga ik het doen, dat gaat helemaal goed komen! Tenzij ze vertraging heeft en mijn post eerder onder ogen krijgt natuurlijk…

Confess your sins

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 1535

Comments 

0 # RE: Slecht nieuws brengenMichael 06-01-2019 17:38
Kat in het bakkie! Alleen de lange stilte en de mysterieuze blik over de weilanden van Abcoude gingen enigszins de mist in. Deels omdat het al pikdonker was en de ‘diepte’ van mijn blik daarmee weinig waarde meer had en misschien ook omdat ik tijdens de lange stilte / diepe blik ‘ietwat’ op de andere weghelft kwam en daarbij een Fransman, net op de weg terug uit Amsterdam met een ladinkje wiet, sneed. De flitsende koplampen onderbraken ruw ‘mijn moment’..
Reply | Reply with quote | Quote

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen
0
0
0
s2smodern